آشنایی با رشته مدیریت امور بانکی



معرفی رشته مدیریت امور بانکی:

بانک و بانكداری از زمان قديم براي اغلب مردم، جذاب و نشاني از پول و ثروت بوده و از آنجا كه هر كسی كه در بانک كار می كند به منابع پول نزديک است، لذا معمولا انتظار بهره بندی از بخشی از آن پول در قالب وام، اعتبار و يا پاداش های چشمگير برای بخش قابل توجهی از افراد وجود دارد.


رشته مدیریت امور بانکی یکی از رشته هایی است که از طریق کنکور انسانی می توانید انتخاب کنید. معرفی رشته مدیریت امور بانکی شامل کاربرد های رشته مدیریت امور بانکی است. همچنین در معرفی رشته مدیریت امور بانکی باید به این نکته نیز توجه شود که چه دروسی در رشته مدیریت امور بانکی آموزش داده می شود. به این ترتیب داوطلبان کنکور انسانی می توانند، حس بهتری نسبت به رشته انتخابی داشته باشند و آن را با علایق خود بسنجند. به این ترتیب انتخاب رشته مناسب تری صورت می گیرد.

رشته مدیریت امور بانکی بر حسب مشاغل بسیار متنوعی که فارغ التحصیلان آن در بانکها عهده دار می شوند به حوزه های وسیع بانکداری داخلی (سازماندهی مدیریت شعب، اعتبارات، اطلاعات، سرمایه گذاری، روابط عمومی، خدمات و...) و بانکداری بین المللی (واردات، صادرات، اعتبار، اسناد و ...) تقسیم می شود که برای هر یک از این حوزه ها اطلاعات و معلومات مشترک و اختصاصی مورد نیاز است.

اما آيا اينها واقعيت دارد؟ آيا با ورود به بانك مي توانيم زندگي مرفهي را براي آينده خود پيش بيني كنيم؟

اگر چه شايد اين مطالب تا حدي درست باشد، اما پاسخ به اين سوالات در صورتي کاملاً مثبت است كه ما يک بانكدار و صاحب بانک باشيم ولی در صورتی كه يک كارمند بانک باشيم، شغل ما همانند ساير مشاغل داراي نقاط ضعف و قوت مخصوص به خود بوده و برای پيشرفت الزامات مربوط به خود را داراست.

در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و استخدام به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی (سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه های دارای رشته مدیریت امور بانکی، معرفی رشته های ارشد و دکتری مدیریت (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.

هدف آموزش و تربيت افرادى است که به ‌طور رسمى عهده‌دار مسئوليت‌هائى در شبکهٔ بانکى شده، قسمتى از نياز آنها را در زمينهٔ امور محوله تأمين ‌کنند. طول دوره ۲ سال است. دروس به ‌صورت عمومی، پايه و تخصصى ارائه مى شود. بعضى دروس تخصصى دوره عبارت است از: اصول بانکداری، حسابرسى داخلى بانک ها، حقوق بازرگانی. فارغ التحصيلان قادر به انجام فعاليت هاى زير خواهند بود:

- انجام کليهٔ امور حسابدارى شعب واحدهاى بانکی، ادارهٔ امور مربوط به باجه داری، امور مشتريان، دريافت و طبقه بندى آمار و اطلاعات.

- اشتغال به کارهاى عمومى در ادارهٔ مرکزى بانک ها، سرپرستى و اداره يا معاونت بعضى واحدهاى ستادى و شعب بانک‌ها.

دروس پایه و اصلی مدیریت امور بانکی

روانشناسی عمومی، جغرافيای اقتصادی ايران، اقتصاد خرد، اقتصاد كلان، رياضيات و كاربرد آن در مديريت 1 و 2، آمار و كاربرد آن در مديريت، حقوق اساسيی، حقوق و مقررات مدنی، حقوق تجارت، اصول حسابداريی 1 و 2، ماليه عمومی و خط مشی مالی دولت ها، فراگرد تنظيم و كنترل بودجه دولتی، مبانی سازمان و مديريت، حسابداری صنعتی 1 و 2، حسابرسی 1، مبانی و كاربرد كامپيوتر در مديريت، روش های تحقيق و مأخذ شناسی، مديريت مالی 1 و 2، پژوهش عمليات 1 و 2، حسابداری مالياتی، مديريت رفتار سازمانی، مديريت منابع انسانی.

دروس اختصاصی مدیریت امور بانکی

اصول بانكداری، بانكداری داخلی 1 و 2، بانكداری خارجی 1 و 2، پول و بانک، نظريه های پول، امور مالی بين المللی، سازمان های مالی و پولی بين المللی، ارزيابی طرح های اقتصادی، حسابرسی داخلی بانک ها، توسعه اقتصادی و برنامه ريزی، زبان تخصصی بانكداری 1 و 2.


وضع بازار کار :

فارغ التحصیلان این رشته می توانند ایفاگر فعالیت های زیر باشند:

ـ انجام كلیه امور حسابداری در شعب و مؤسسات وابسته به بانک ها.

ـ تصدی مدیریت مالی در شركت های مورد سرمایه گذاری بانک ها.

ـ انجام وظایف مختلف بانكداری از سطوح مسئول دوایر در شعب و تا سطوح رؤسای شعب و سرپرستی ها بطور

تدریجی همراه با كسب تجربه.

ـ كار در ادارات ، سازمان ها و روش ها به عنوان طراح و یا مجری طرح ها و روش های جدید بانكداری.

ـ انجام سایر امور در ادارات ستادی بانک ها.

ـ مسئولیت در سایر سطوح مدیریت بانک ها پس از كسب تجربه و توانایی های كافی و تدریجی.

این رشته اشباع نشده و رشته ای به نسبت آسان به حساب می آید.

اگر به دروسی مانند اقتصاد، مدیریت و حسابرسی علاقه مند هستید این رشته می تواند گزینه ی خوبی باشد.

مشاغل زیر به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان در صورت فعالیت در این شغل

بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد :

کارمند بانک رئیس بانک کارشناس تحقیقات بازار حسابدار

همچنین مشاغل زیر، ظرفیت جذب افراد مختلف از تخصص های گوناگون را دارا می باشند.

در این مشاغل، هر فرد علاوه بر تسلط بر مهارت های مربوط به آن شغل، لازم است به فراخور صنعت و نوع کسب و کاری

که در آن مشغول به کار است، دارای دانش تخصصی مربوطه نیز باشد:

مدیر روابط عمومی کارشناس / مدیر آموزش کارشناس / مشاور حقوقی


[ بازدید : 372 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ چهارشنبه 15 مرداد 1399 ] [ 13:56 ] [ hsi ]

[ ]

نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
ساخت وبلاگ تالار مشاور گروپ لیزر فوتونا بلیط هواپیما تهران بندرعباس اسپیس تجهیزات عقد و عروسی تعمیر کاتالیزور تعمیرات تخصصی آیفون درمان قطعی خروپف اسپیس فریم اجاره اسپیس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]